Cheesecake

posted in: De prin bucătărie | 0

Cheesecake

Zâmbiţi, vă rog!

cheesecake1

 

De când am descoperit că îmi place şi mie brânza (vreo 14 ani din viaţă nu m-am atins de lactate), mi-am dorit să învăţ să gătesc prăjituri cu acest ingredient. Şi am invăţat. Am început cu plăcintă, cu paste cu brânză şi ou, am continuat cu pasca, pe care am încercat să o fac cu din ce în ce mai puţin aluat, dar m-am cam poticnit la cheesecake.

Am încercat tot felul de reţete, cu cremă de brănză, cu mascarpone, cu smântână pentru frişcă, dar mi-aş fi dorit ceva mai apropiat de tradiţionala brânză dulce.

Din toate reţetele încercate de-a lungul anilor, nu m-a convins niciuna că merită făcută şi a doua oară. Până acum câteva zile, când am hotărât să mai fac o încercare, de ziua fiului meu.

Am ales reţeta postată de Adrian Hădean aici http://www.adihadean.ro/2015/01/cheesecake/ şi am urmat-o întocmai, ceea ce nu fac aproape niciodată, până la ganache-ul de ciocolată. De acolo am deraiat puţin, recunosc, dar numai pentru că mai aveam în meniu două preparate dulci, ambele cu ciocolată: tartă cu caramel sărat şi tort de biscuiţi.

Aşa că am ales un toping din fructe de pădure scăzute pe foc cu câteva linguri de zahăr, până când totul devine un gem-jeleu numai bun de răsturnat pe prăjitură.

Cam asta e povestea celui mai bun cheesecake gătit de mine până acum.

Cheesecake-ul din poză îmi aparţine, însă fotografia a fost realizată de o pasionată în această artă. În faţa aparatului, cred că si prăjiturii i-a plăcut să pozeze…

Leave a Reply