Roşu, verde, Verde, roşu

posted in: De prin bucătărie | 0

 

Roşu, verde,

Verde, roşu

Rosu verde

Ultimele roşii coapte pe tărâmuri neaoşe, o căpăţână de salată (de la magazin luată, e drept, dar sus, lângă preţ, apărea că are ţara de origine România), ultimele frunze viabile de busuioc pe care le-am cules din grădină (noaptea trecută a picat bruma) şi câteva bobiţe dulci-acrişoare de rodie.

Patru ingrediente, două culori. Pe toate le-am legat cu un amestec de oţet balsamic, ulei de măsline, puţină sare şi un strop de miere.

Salata asta simplă se face în 10 minute, cu tot cu spălat, tăiat, tocat, amestecat, curăţat ustensile folosite.

Merge lângă friptură sau poate fi un fel principal dacă o ajutaţi cu bucăţele de brânză de capră ori parmezan ras.

Pentru că e post, mă abţin de la varientele de mai sus. Mă mulţumesc să arunc o mână de crutoane peste.

Pe-aia cu caloriile nu v-o mai spun, e lesne de înţeles de ce.

 

Leave a Reply