Verdele din farfurie

posted in: De prin bucătărie | 0

Verdele din farfurie

Aceasta este o povestioară din „Bucătăria de campanie”.

Verdele din farfurie

Când eşti plecat de acasă e mai greu să ai la îndemână ingredientele preferate sau măcar pe cele cunoscute. Pe de lată parte, provocarea este imensă în faţa unor rafturi deloc familiare. Aşa am ajuns să gătesc o combinaţie pe care n-am mai încercat-o până acum: brocoli, păstăi de mazăre şi sparanghel cu fâşiuţe de carne de vită.

Legumele se găseau ambalate în această combinaţie, de un verde irezistibil pentru mine. Carnea de vită era, de asemenea, tăiată în fâşii foarte fine. Am ales-o la gândul că poate se va găti mai repede dacă e aşa subţirică.

Am mai folosit ulei de măsline, sos de soia, vin alb, roşii pasate şi piper.

Prima pe plită a venit carnea, pe care am tras-o la tigaie în puţin ulei de măsline, după care am lăsat-o să fiarbă în sosul de roşii amestecat cu puţin sos de soia şi o jumătate de pahar de vin alb. Nu ştiu dacă e o combinaţie culinară permisă, dar atat am avut în dotare. A ieşit nesperat de gustoasă şi destul de fragedă.

Verdele din farfurie2

Cred totuşi că era loc şi de mai bine.

Legumele în schimb, au fost premiantele serii. În doar 4-5 minute petrecute în tigaia încinsă, însoţite de o linguriţă de ulei de măsline şi vreo două linguri de sos de soia plus niscaiva piper, s-au transformat într-o garnitură minunată. Crocante şi pline de gust, m-au făcut să regret că nu am ales să cumpăr două pacheţele dinastea verzi în schimbul cărnii. Aş fi ieşit şi mai ieftin….

Verdele din farfurie1

Leave a Reply