Pateuri cu spanac şi brânză

posted in: De prin bucătărie | 0

Pateuri cu spanac şi brânză

Pateuri cu spanac şi brânză

Spanacul îmi place sub orice formă: crud, în salate, tras la tigaie cu unt şi cu usturoi, scăzut cu ceapă şi mărar sau luând calea unor brioşe sau budinci.

Mai nou l-am încercat aşa: spanac dat într-un clocot, scurs bine de apă, tocat mărunt şi amestecat cu ou, brânză sărată tăiată cubuleţe mici şi foarte-foarte puţină afumătură crud-uscată.

Compoziţia am aşezat-o pe fâşii de foi de plăcintă, cu lăţimea de vreo 7 centimetri, unse în prealabil cu puţin ulei. Forma pateului e dată de împăturirea în triunghi a foii, care vine astfel şi înveleşte spanacul.

Pateuri cu spanac şi brânză1

Le-am copt la 180 de grade Celsius 10 minute, după care le-am scos şi le-am uns cu ou bătut bine şi amestecat cu o lingură de smântână. După acest tratament au mai stat să se rumenească încă 8 minute.

Sunt la fel de gustoase şi calde şi reci.

Ingrediente şi cantităţi:

– două treimi de pachet de foi de plăcintă, tăiate pe lung, în fâşii de circa 7 cm;

– 1 kg spanac;

– 150 g brânză sărată;

– două ouă;

– 30 g afumătură crud-uscată (opţional);

– sare şi piper după gust.

Am obţinut 30 de pateuri mici.

Un pateu are circa 60 Kcal.

Pateuri cu spanac şi brânză2

Leave a Reply