Supă de ciuperci cu tăiţei de casă

posted in: De prin bucătărie | 0

Supă de ciuperci cu tăiţei de casă

Supă de ciuperci

       De obicei, la bucătărie lucrez supravegheată de doi critici, cei doi fii ai mei. Şi dacă la dulciuri mai e cum mai e, pentru că tot ce e „cocos” sau „ciocolătos” e primit, la ciorbe şi feluri de bază alta e povestea…

Din dorinţa de a-i convinge să încerce şi altceva decât ciorbă de perişoare şi supă-cremă de legume, singurele agreate în materie de zemuri, mi-am amintit de o reţetă pe care n-am mai gătit-o demult şi am încercat să-mi iau un aliat dintre critici, în ideea că, dacă mă ajută să gătesc, poate va şi gusta din rezultatul muncii sale.

Aşa a prins contur o istorioară cu ciuperci şi tăiţei de casă făcuţi de cel mai mic dintre piticii mei.

Într-o ulcica am pus la fiert, după ce le-am opărit în prealabil, două oase care au rămas de la dezosatul unor piepţi de pui.

După ce au fiert în apă (2 litri) cu sare cam preţ de 30 de minute, le-am scos şi le-am făcut cadou câinilor mei.

În apa în care au fiert oasele am adăugat trei cepe mici, doi morcovi, o rădăcină de păstârnac, una de pătrunjel, o bucată de ţelină, toate tocate cubuleţe şi patru ciuperci mari, tăiate felii.

A venit apoi şi rândul tăiţeilor de casă, pe care i-a frământat fiul meu cel mic, dintr-un ou, puţină sare, ceva piper şi făină cât cuprinde. I-am tăiat după cum am putut şi i-am aruncat în lupta cu legumele. După vreo 10 minute, am dat culoare cu o cutie de roşii tocate mătunt, ultimul ingredient pus la fiert.

După ce clocotul s-a potolit, am adăugat frunze de pătrunjel din grădină.

Şi dacă vă întrebaţi cum au primit criticii mei supa, să ştiţi că unul a mâncat tot ce i-am pus în castronel, iar celălalt a selectat meticulos numai ce era făcut de mâna lui: tăiţeii…

Şi-am încălecat pe-o lingură curată,

Şi v-am spus o poveste adevărată!

Leave a Reply