Brioşele sărăţele

posted in: De prin bucătărie | 0

Brioşele sărăţele

Briose sarate

Brioşele astea sărate sunt mâncate cu plăcere toată familia mea.

Mărar, praz, iaurt, ou, brânză şi ceva afumătură… Ce să nu fie bun?

De fapt, combinaţiile sunt nelimitate, fiecare poate adăuga la reţetă ingredientul preferat: ciuperci, ardei roşu, măsline, capere, caşcaval, caş afumat, carne de pui rămasă de la cina de aseară…vă las să cotrobăiţi prin cotloanele gustului şi să extrageţi de acolo ceea ce vi se potriveşte.

Eu vă povestesc ultima variantă gătită: 4 ouă bătute bine cu puţină sare şi piper se pun împreună cu 200 ml. iaurt, o jumătate de plic de praf de copt nestins (se ocupă iaurtul de asta), o legătură de mărar tocat fin, o tijă subţirică de praz tocată şi ea, 150 g. brânză sărată şi 80 g. prosciutto. La final se adaugă făină cât cuprinde, până când aluatul are celebra consistenţă a smântânii. De fapt, eu nu prea ştiu cum e cu smântâna şi consistenţa ei. Aş zice că aluatul trebuie să îşi piardă din fluiditate şi să curgă mai greu din lingură.

Compoziţia se aşează în forme de brioşe, având grijă să lăsăm loc aluatului să crească, şi se dă la cuptorul preîncins cam 20-25 de minute, până cănd se rumenesc.

Brioşele se scot din forme cât sunt încă fierbinţi şi se aşează la odihnă, pe farfurie. După cum aţi plănuit sau după inspiraţia de moment, ele pot deveni un bun pretext pentru picnic, catalizatorul unei mici petreceri sau pacheţelul pentru masa de prânz a şcolarului familiei.

Ingrediente şi cantităţi:

– 4 ouă;

– 200 ml. iaurt;

– ½ plic praf de copt;

– 8 felii de proschuto (80 g.);

– 150 g. brânză sărată;

– un fir de praz;

– o legătură de mărar;

– sare şi piper după gust;

– făină cât cuprinde (aproximativ 200g).

Din toate cele de mai sus am copt 24 de brioşe. Fiecare brioşă are aproximativ 74 Kcal.

Leave a Reply