Tort de clătite cu sos de ciocolată şi portocale

posted in: De prin bucătărie | 0

Tort de clătite cu sos de ciocolată şi portocale

Tort clatite

„Tati a făcut lasagna şi clătite cu ciocolată!” mi-a spus Piticul cel Mic.

Eu fusesem plecată de acasă vreo patru ceasuri cu Piticul cel Mare, care, auzind meniul de la prânz, şi-a dilatat pupilele precum Nermal, „cea mai drăguţă pisică” din desenul animat „Garfield Show”.

Lasagna nu era tocmai lasagna, ci o musaca delicioasă cu piept de pui tocat la cuţit şi cartofi tăiaţi felii mari, alintaţi cu legume şi sosuri minunat de potrivite. Ce mai, mi-am zis că pot lipsi liniştită de acasă atunci când nu avem nimic gătit. Tati ştie ce să facă. Şi în afirmaţia asta e clar o urmă de invidie…

Nici clătitele cu ciocolată nu erau tocmai clătite cu ciocolată. De altfel, chiar nu îmi place combinaţia în sine, dar ceea ce am mâncat eu gătit de soţul meu a fost peste aşteptări.

Tort clatite 1

Mi-a greu să-mi imaginez ceve mai simplu, care să fie la fel de bun: câteva clătite aşezate unele peste altele, între care a aşezat un sos demenţial: ciocolată topită pe baie de aburi cu unt, sucul unei mandarine (sau de la o jumătate de portocală) şi coaja unei portocale. Nimic pretenţios, totul delicios.

Ingrediente şi cantităţi:

Pentru clătite:

– 2 ouă;

– 200 ml. lapte;

– o lingură de zahăr;

– un praf de sare;

– faină cât pentru aluatul de clătite.

Pentru sos:

– 200 g. ciocolată neagră;

– 100 g. unt gras (82% grăsime);

– sucul de la o mandarină sau de la o jumătate de portocală;

– coaja de la o portocală.

Din rotunjorul tortuleţ (diametrul de 26 cm) vă recomand să tăiaţi 12 felii sibţirele, pentru că pe fiecare din ele stau cocoţate mai bine de 220 kcal. … Ce mai, după ce mănânci din tortul ăsta, închizi ochii când te urci pe cântar …

Leave a Reply