Pastă de fasole iute-iute

posted in: De prin bucătărie | 0

Fasole iute 1

Pentru cei care preferă preparatele picante, ofer o reţetă “iute” de făcut.

Ȋntr-o lingură de ulei de măsline se perpeleşte preţ de un minut ceva ceapă, usturoi şi ardei kapia.

Fasolea roşie din două conserve se răstoarnă într-o sită şi se trece pe sub un jet de apă rece. După, se aşează în tigaie lângă cele de mai sus, împreună cu 50 ml de apă. Apoi, vin pe rând, o linguriţă de boia de ardei dulce, jumătate de linguriţă de boia iute, un vârf de pastă de ardei iute dacă se găseşte prin casă (merge şi fără, eventual plusaţi la boiaua de ardei iute), tarhon după cum vă place (mie, în combinaţia asta, mi separe foarte potrivit), zeama şi coaja de la o jumătate de lămâie, 100 ml vin roşu sec. După vreo 7 minute fasolea soarbe vinul şi, “ambetată” bine, mai primeşte doar suc de roşii, sare şi piper după gustul gurmandului.

Toate cele de mai sus se clocotesc puţin, având grijă ca la final să rămână suficient sos. Aş zice cam 5-7 minute, după care se ia focul, se lasă un pic la răcit şi se pasează cu uneltele din dotare.

Pe pâine de casă, dispare iute din farfuie. Eu o mănânc şi goală, sau pe baghete de morcov.

Fasole iute 2

Ingrediente şi cantităţi:

– două conserve de fasole roşie;

– o ceapă medie;

– 4 căţei de usturoi;

– un ardei kapia mic;

– o lingură de ulei de măsline;

– 50 ml apă;

– o lingutiţă boia de ardei dulce;

– o jumătate de linguriţă boia de ardei iute;

– o linguriţă de pastă de ardei iute (opţional);

– o linguriţă cu vârf de tarhon (opţional);

– zeama şi coaja de la o jumătate de lămâie;

– 100 ml vin roşu sec;

– 250 g roşii pasate sau suc de roşii;

– sare şi piper.

Leave a Reply