Somn cu ceapă verde, lămâiţă şi pastă de hrean

posted in: De prin bucătărie | 0

Somn cu ceapă verde, lămâiţă şi pastă de hrean

Somn lamaita

         Un medalion de somn aproape la fel de mare precum cel de la gâtul celor care se „produc” pe Taraf TV a sfârşit devorat în familie zilele trecute.

Am cumpărat din magazin un ghiveci cu lămâiţă şi am încercat pe pielea alor mei să lucrez cu acestă plantă aromatică şi cu bucata asta de peşte care îmi aminteşte inevitabil de Delta Dunării.

Peştele se dă bine cu sare şi piper, se presează lămâiţă tocată pe ambele părţi şi se pune la fript, pe un gril încins bine şi uns în prealabil cu puţin ulei. Se lasă câte două minute pe fiecare parte, aşa, de fason.

Somn lamaita2

Apoi se bagă la cuptorul încins în prealabil la 220C. Somnul meu a fost gros în carne, aşa că  a stat ceva vreme la cuptor, cam 25 de minute.

Deasupra am presărat ceapă verde şi lămâiţă şi am stors zeamă de la o jumătate de lămâie.       Pasta de hrean, salata de sfeclă roşie şi nişte cartofi copţi (tăiaţi şi daţi în prealabil cu ulei de măsline aromatizat cu busuioc) i-au ţinut companie.

Leave a Reply