Drob de post

posted in: De prin bucătărie | 0

Drob de post

Drob post2

Un pic adaptată la ceea ce am avut în cămară, această povestioară a diversificat puţin meniul de duminică. Şi cum leurdă am găsit uşor în pădure şi nuci mai sunt încă în pod, n-am avut decât să iau de la magazin roşii uscate, o fiţă, ştiu, dar sunt gustoase, iar rezultatul final a meritat efortul.

Pe scurt: nucile, roşiile uscate, uleiul şi condimentele se amestecă în robotul de bucătărie. Ceapa, ardeiul capia şi verdeaţa se toacă mărunt şi se pun împreună cu amestecul de nuci.

Un vas rezistent la căldură se tapetează cu frunze de leurdă peste care se aşează drobul. Se coace în cuptor preţ de 20 de minute la 180 de grade Celsius.

Drob post1

Ingrediente şi cantităţi:

  • O cană de nuci;
  • O jumătate de ardei capia;
  • O ceapă de mărime potrivită;
  • 4-5 roşii uscate, conservate în ulei;
  • O lingură din uleiul de la roşii sau ulei de măsline;
  • Mărar şi pătrunjel, cam jumătate de legătură din fiecare;
  • Cimbru, sare, piper-
  • Frunze de leurdă pentru tapetat vasul;
  • Roşii cherri tăiate, pentru ornat.

Drob post3

 

Leave a Reply