Cartofi noi la cuptor, cu rozmarin şi usturoi

posted in: De prin bucătărie | 0

Cartofi noi la cuptor, cu rozmarin şi usturoi

Cartofi1

Nu e cine ştie ce filozofie însă, după cum se spune, lucrurile simple sunt cele mai bune.

Aşa că se iau nişte cartofi noi, de preferinţă mici, se spală bine şi se taie pe jumătate. Ȋn vasul în care se vor coace, îi tratăm blând cu sare grunjoasă, piper măcinat şi ulei de măsline. Aruncăm peste şi căţeii dintr-o căpăţână de usturoi, fără să fie curăţaţi de coajă, başca oleacă rozmarin proaspăt, dacă avem, plus un pic de apă la sfârşit, ca să fim siguri că se vor înabuşi frumos.

Vasul acoperit merge la cuptor cam 45 de minute.

Cam atât. Sunt la fel de buni şi calzi şi reci. Eu le-am pus mărar tocat la final.

Cartofi2

          Ingrediente şi cantităţi:

  • 800 g. cartofi noi;
  • O jumătate de linguriţă sare grunjoasă;
  • Piper măcinat, după cum vă place;
  • Două linguri de ulei de măsline;
  • O căpăţână de usturoi;
  • Trei-patru fire de rozmarin;
  • Un sfert de canăde apă;
  • Mărar tocat, eventual.

Cartofi3

Leave a Reply