Ratatouille

posted in: De prin bucătărie | 0

Ratatouille

ratatouille

Ratatouille este povestea unui ghiveci care, pe lângă faptul că e gustos, mai e şi făţos. Mare filozofie n-ar fi: vinetele, dovleceii, roşiile şi ceapa se taie rondele şi se aşează alternativ într-un vas termorezistent.

Şi pentru că „Tonul face muzica” şi în bucătărie, legumele sunt minunat acompaniate de un sos : ardei capia copţi, pasaţi bine alături de nişte roşii, ceva ulei de măsline şi oleacă oţet, peste care se adaugă ceapă, ardei capia crud, pătrunjel, toate tocate mărunt şi usturoi zdrobit.

ratatouille2

Totul merge la cuptor, la  1800Celsius şi e gata atunci când sosul a scăzut şi legumele sunt rumenite. Trebuie să aveţi răbdare, pentru că legumele îşi lasă muuuuultă zeamă…. Dar merită aşteptarea J.

E o alegere bună în post, dar, sinceră să fiu, mă tot gândesc cum i-ar sta alături de nişte felii de brânză proaspătă de capră sau de un ou ochi….

 

Ingrediente şi cantităţi:

  • O vânătă;
  • 2 dovlecei;
  • 3 cepe medii;
  • 5 roşii mari, decojite.

Pentru sos:

  • O cutie de roşii decojite sau 500 g roşii proaspete, decojite;
  • 4-5 ardei capia copţi;
  • 2-3 linguri din zeama în care au stat ardeii copdacă sunt de la borcan sau o lingută de oţet de vin;
  • Un ardei capia mic;
  • 5 căţei de urturoi;
  • O ceapă medie;
  • O legătură de pătrunjel;
  • Două linguri de ulei de măsline;
  • Sare şi piper, dugust.

Leave a Reply