Îngheţată de post

posted in: De prin bucătărie | 0

Îngheţată de post

Inghetata1 

  • De ciocolată? De fructe? De care preferaţi?
  • De post…

 

Am să vă spun acum cea mai scurtă poveste dulce: laptele de cocos dintr-o conservă, lăsată peste noapte la frigider, se amestecă în blender cu două linguri zdravene de miere şi, după preferinţă, cu două linguri de cacao sau cu fructe proaspete pasate. Totul se aşează în forme şi se dă la congelator preţ de două ore.

Dacă aveţi pitici care, în timp ce pregătiţi reţeta, roiesc în jur strigând încontinuu: „Noi vrem îngheţată pe băţ!”, după vreo jumătate de ceas de stat la congelator, puteţi înfige beţişoare de lemn sau paie pentru suc, tăiate la o lungime adecvată formelor în care aţi turnat îngheţata.

Inghetata2

Ingrediente şi cantităţi:

  • O conservă de lapte de cocos (400 ml.);
  • Două linguri de miere;
  • Două linguri de cacao sau 200 g fructe pasate: căpşuni, zmeură, ce vă place.

Inghetata3

 

Leave a Reply