Supă cremă de broccoli şi sparanghel

posted in: De prin bucătărie | 0

Supă cremă de broccoli şi sparanghel

Supa crema 

          A trecut Postul Paştelui, dar abia acum am găsit oleacă răgaz să povestesc negru pe alb despre o supă a cărui gust m-a cucerit.

N-am mai încercat niciodată o astfel de supă, n-am avut timp să mă documentez în arealul covârşitor de propuneri al internetului, ci pur şi simplu am purces.

Într-un litru de apă punem la fiert ceapă albă, morcovi, păstârnac, pătrunjel rădăcină şi nişte ţelină. După ce sunt bine pătrunse toate cele de mai sus, se scoate morcovul şi se adaugă broccoli şi sparanghel, care se clocotesc vreo 10 minute.

Toţi „actorii” din reţetă, cu excepţia morcovului, se scot din apă (apa se păstrează) se pun în blender şi se mixează bine. Pentru o cremă fină, amestecul se trece printr-o sită.

Crema rezultată se mai lasă pe foc, împreună cu apa în care a fiert încă un minut, se potriveşte de sare şi piper, după care e gata de pus în boluri.

Deasupra, puteţi aşeza rondele de ardei iute, pătrăţele de ardei roşu, bucăţele din morcovul fiert, minibucheţele de broccoli şi „nasturi” de sparanghel, ultimele două trase în ulei de măsline. Sau nu.

Ingrediente şi cantităţi:

  • Două cepe mari;
  • Doi morcovi mari;
  • O rădăcină de păstârnac;
  • O rădăcină de pătrunjel;
  • O jumatate de ţelină mică;
  • Un broccoli (400 g);
  • O legătură de sparanghel;
  • Sare şi piper.

Leave a Reply