Lasagna copiilor mei, o musaca plină de legume şi cu ceva carne

posted in: De prin bucătărie | 0

Lasagna copiilor mei, o musaca plină de legume şi cu ceva carne

Lasagna1

          Aceasta e o altă reţetă absolut personală a Omului fără Facebook. Nu l-a citit pe Raymond Blanc şi nu se uită pe canalele culiare. Nu are pretenţii sau ambiţii de bucătar. Pentru el, Michelin e un mare producător de cauciucuri.

„Cine a făcut lasagna? Tati? Uraaaaa!” Asta s-a auzit la mine în bucătărie duminică dimineaţa. La 1130 Prâslea (care, adulmecând mirosul de lasagna, a declarat cu voce stinsă că „piere de foame”), înfuleca pofticios o felie aburindă de … musaca.

L-am ajutat şi eu pe Om la tocat de ceapă şi spălat de vase, astfel încât să reperez ceea ce aruncă în tigaie şi aşează în tavă.

Dintr-un pui-pui, adică nu unul din acela mare, gras şi frumos injectat, ci unul mai modest la greutate (pănă într-un kilogram), Omul a tocat cu satârul pieptul şi cele două pulpe superioare.

Carnea rezultată a fost pusă la înăbuşit în două linguri de ulei, împreună cu: 3 cepe zdravene, trei morcovi, un ardei verde, un ardei roşu plus un dovlecel. Toate legumele au fos mărunt tocate, cu excepţia a doi morcovi din cei trei de mai sus, care au fost daţi prin răzătoarea mică.

Pentru justa îmbinare de gusturi, autorul reţetei a aruncat în poveste şi nişte sare, piper şi busuioc uscat.

După ce legumele s-au domolit alături de pui, nişte roşii pasate şi din timp scăzute au complimentat amestecul.

Cine crede că „povestea amestecată” s-a oprit aici, nu are suficientă răbdare şi nici suficientă imaginaţie, căci Omul fără Facebook, deasupra legumelor cu carne ce clocotesc în sos de roşii, a aşezat felii subţiri (3-4 mm) de cartofi, care urmau a se găti pe jumătate în gustul bun al îmbinărilor precedente.

După toată această aventură, povestea trece la etapa cuptorului. Jumătate din feliile de cartof se aşează pe fundul unei tăvi, la mijloc vine rândul legumelor amestecate cu carnea, iar deasupra restul cartofilor. Tratamentul coacerii durează 35 de minute la 180 grade Celsius.

lasagna2

Rezultatul e pe gustul celor mai exigenţi critici din familie.

Tocmai de-asta Omul fără Facebook e bucătarul nostru de geniu, un modest chef cu cer de stele Michelin.

 

Ingrediente şi cantităţi:

 

  • Un piept de pui şi carnea de la două pulpe superioare;
  • 3 cepe;
  • 3 morcovi;
  • Un ardei verde;
  • Un ardei capis roşu;
  • 1 dovlecel;
  • două linguri de ulei;
  • sare;
  • piper;
  • busuioc uscat (după gust);
  • 400 ml suc de roşii;
  • 600 g cartofi curăţaţi de coajă.

lasagna3

Leave a Reply