Roşii coapte

posted in: De prin bucătărie | 0

Roşii coapte

R1

Roşiile (atacanţi), în timp ce sunt sfârtecate în două sau în patru, după mărime: „Niciun sacrificiu nu e prea mare pentru echipă, pentru ţară!”

Usturoiul (fundaş), zdrobit şi în suferinţă: „Nu vom precupeţi niciun efort. Vom da totul pentru victorie!”

Busuiocul (mijlocaş al închidere): „Sper să facem o figură frumoasă.”

Uleiul de măsline (antrenor jucător): „Suntem pozitivi. Avem încredere în echipă!”

Sarea (portar): „Am convingerea că paradele mele vor opri atacul adversarilor.”

Şi iată că a început meciul. Tava încinsă pare neîncăpătoare pentru înfocaţii jucători. Adversari sau nu, toţi caută să se remarce. Meciul durează o repriză, plus minutele de prelungire dictate din cauza accidentărilor. La final, apare şi arbitrul: domnul Gust care, nevricos din fire şi temător să nu se frigă, dă vedictul: roşiile, apărate de usturoi, încurajate de busuioc şi sfătuite tehnico-tactic de uleiul de măsline, au câştigat campionatul. Hai cu Cupa! Hai cu Eventul!

Ingrediente şi cantităţi:

  • 800 g roşii de talie mică, tăiate pe jumătate sau pe sfert;
  • 8 căţei de usturoi (cu coaja cu tot, dacă se poate);
  • 8 crenguţe de busuioc;
  • 40 ml. Ulei de măsline (opţional);
  • O presărare zrdavănă de sare.

R2

 

 

 

 

 

Leave a Reply