Roşii coapte
Roşiile (atacanţi), în timp ce sunt sfârtecate în două sau în patru, după mărime: „Niciun sacrificiu nu e prea mare pentru echipă, pentru ţară!”
Usturoiul (fundaş), zdrobit şi în suferinţă: „Nu vom precupeţi niciun efort. Vom da totul pentru victorie!”
Busuiocul (mijlocaş al închidere): „Sper să facem o figură frumoasă.”
Uleiul de măsline (antrenor jucător): „Suntem pozitivi. Avem încredere în echipă!”
Sarea (portar): „Am convingerea că paradele mele vor opri atacul adversarilor.”
Şi iată că a început meciul. Tava încinsă pare neîncăpătoare pentru înfocaţii jucători. Adversari sau nu, toţi caută să se remarce. Meciul durează o repriză, plus minutele de prelungire dictate din cauza accidentărilor. La final, apare şi arbitrul: domnul Gust care, nevricos din fire şi temător să nu se frigă, dă vedictul: roşiile, apărate de usturoi, încurajate de busuioc şi sfătuite tehnico-tactic de uleiul de măsline, au câştigat campionatul. Hai cu Cupa! Hai cu Eventul!
Ingrediente şi cantităţi:
- 800 g roşii de talie mică, tăiate pe jumătate sau pe sfert;
- 8 căţei de usturoi (cu coaja cu tot, dacă se poate);
- 8 crenguţe de busuioc;
- 40 ml. Ulei de măsline (opţional);
- O presărare zrdavănă de sare.
Lasă un răspuns