Pentru un somn bun, recomand ostropel – Ostropel de somn

posted in: De prin bucătărie | 0

 

Ostropel de somn

ostropel-somn-1

 

 Cu gândul la vacanţa petrecută în Deltă, împart cu voi această poveste „somnoroasă”, deloc pretenţioasă şi minunat de gustoasă.

Rondele de somn proaspăt , presărate în prealabil cu sare grunjoasă (cam cu 30 de minute înainte pentru că „Peştele îşi ia sare câtă îi trebuie”, aşa spun lipovenii), se şterg bine cu prosoape de bucătărie, se dau prin făină şi se pun la perpelit în două linguri de ulei.

După ce stau câte un minut-două pe fiecare parte, se aruncă peste ele nişte usturoi zdrobit şi un pahar de vin alb sec. La cinci minute distanţă se pune suc de roşii. Se mai lasă pe foc maxim 20 de minute.

Se asezonează dup plăcerea fiecăruia. Pătrunjelul tocat e un „must”, dacă mă întrebaţi pe mine.

Ingrediente şi cantităţi:

  • un trunchi de somn (aproximativ 1 kg), tăiat rondele (cam 8);
  • două linguri de făină;
  • două linguri ulei de floarea soarelui;
  • 4-5 căţei de usturoi;
  • 150 ml. vin alb sec;
  • 400 ml. suc de roşii;
  • sare şi piper după gust;
  • pătrunjel proaspăt.

ostropel-somn-2

Leave a Reply