Cheesecake cu dovleac

posted in: De prin bucătărie | 0

Cheesecake cu dovleac

dovleac-1

Pentru vremea asta rea, zău că ar merge un alint. Unul dulce, dar nu foarte, cu aromă de toamnă. Şi cum dovleacul este un personaj între bunătăţile ruginii şi nostalgice dăruite de cel de-al treilea anotimp al anului, povestea de astăzi este cu şi despre el.

 

Se pun împreună, în ordine, dovleacul copt şi fin pasat, brânza dulce, ouăle, zahărul, smântâna dulce, mirodeniile, sarea şi făina.

 

Amestecul se aşează într-o formă de tort cu inel detaşabil, unsă în prealabil cu unt şi tapetată cu pesmet amestecat cu oleacă zahăr.

 

Totul merge la cuptor, la 175 0C vreme de o oră.

 

După ce se scoate din cuptor, se lasă un pic să de răcească, apoi inelul se îndepărtează şi prăjitura se aşează frumuşel pe farfurie.

 

Dacă aveţi copii nerăbdători care ţopăie în jurul mesei, acum e momentul să le tăiaţi o felie zdravănă de alint. Dar, învelită în folie de plastic şi dată la rece pentru vreo 4 ore, este desăvârşită.

 

Ingrediente şi cantităţi:

  • 200 g brânză dulce, preferabil cremă de brânză;
  • 400 g dovleac copt, pasat;
  • 4 ouă;
  • 170 g zahăr;
  • 40 g smântână dulce;
  • două cuişoare pisate mărunt;
  • o linguriţă rasă de scorţişoară;
  • vanilie de la un sfert de păstaie (sau un sfert de coajă uscată de vanilie, râşnită alături de o lingură rasă de zahăr);
  • un grăuncior de sare;
  • două linguri de făină;
  • pentru uns tava: puţin unt şi pesmet amestecat cu zahăr.

 

O poveste scurtă, care atârnă vreo 1480 Kcalorii. Dacă împărţim totul al 12, o felie mâncată seara n-ar trebui să ne sperie… ceva mai puțin de 125 Kcalorii.

dovleac-2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *