Bomboane de ciocolată

posted in: De prin bucătărie | 0

Bomboane de ciocolată

bomboane_p

După ce am avut experienţa asta, o să-mi fie greu să găsesc bomboane de ciocolată la care să nu strâmb din nas.

Unt de cacao, topit pe baie de aburi, amestecat cu miere, cacao, nucă măcinată şi apă. Cam atât. Dacă aveţi şi vă place, puteţi pune coajă de portocală.

Apoi totul trebuie dat puţin la rece şi amestecat din când în când, pentru că ciocolata de pe marginile vasului tinde să se întârească mult mai repede.

Cât încă este maleabilă, ciocolata se modelează în bomboane, după plac, după fantezie, după pricepere. Pentru notă mare la impresia artistică, se tăvălesc prin nucă, fistic, migdale tocate, etc şi se trimit în gazdă la nişte ambalaje de hârtie frumuşele.

 

Ingrediente şi cantităţi:

– 150 g. unt de cacao;

– 50 g. cacao;

– 50 g. nuci măcinate;

– două linguri mari de miere, adică aşa cum le scoţi din borcan, fără să aştepţi să se mai scurgă de pe ele;

– 50 ml. apă;

– coaja de la o portocală, fin rasă (opţional);

– fistic mărinţit, fulgi de cocos, nucă sau ce vă place vouă, pentru … tăvălit.

Leave a Reply