Piept de raţă cu salată de spanac şi sos de fructe de pădure

posted in: De prin bucătărie | 0

Piept de raţă cu salată de spanac şi sos de fructe de pădure

sau

Mac-mac, bun-bun – PRESCURTAREA DEJUNULUI

Rata 1

          Un piept de raţă (250 g) se crestează cu grijă, pe cele două diagonale ale părţii cu pielea, astfel încât muşchiul să nu fie vătămat.

Sarea şi piperul se adaugă discret.

Mac-mac se aşează pe foc, ­într-o tigaie neîncinsă. Se lasă la foc, astfel încât grăsimea de sub piele să părăsească încetişor pieptul. La foc bun, pieptul se lasă cam 5 minute pe partea cu pielea şi cam 3 sau 4 pe verso.

După epocala părpălire, totul se aruncă în cuptor. Dacă tigaia în care aţi dat reprezentaţia suportă pe deplin regimul impus, fără ca mânerele să se scurgă “taflonate” de aşa căldură, bine, dacă nu, mutaţi pieptul într-o tavă preîncinsă.

La 1800 Celsius, pieptul va sta în cuptor maxim 8 minute (cam 7, dacă ar fi să zic). După, îl mai lăsăm la temperat maxim 1o minute.

Asta-i tot, în afară de sosul de fructe de pădure care va complimenta salata.

Sosul e dulce şi acrişor, bun de aşternut peste frunze crude şi pitice de spanac: 150 g fructe de pădure se pun la foc 3 minute maxim cu o lingură de zahăr brun şi o jumătate de linguriţă de unt. Fructele se scot întregi. Ȋn vas se lasă zeama lor, peste care se adaugă, la foc mic, o linguriţă de oţet balamic şi o lingură de vin.

Cam două minute durează până ce sosul se leagă bine. E dressingul ideal pentru frunzele de spanac. Deasupra, aşezaţi feliuţele de piept de raţă.

Deh, am scris mai mult decât e de gătit.

Ȋncercaţi, e uşor. Rezultatul mmm…merită.

 

Ingrediente şi cantităţi:

– un piept de raţă;

– sare şi piper măcinat, după gust;

– 150 g. fructe de pădure;

– o jumătate de linguriţă de unt;

– o lingură de zahăr brun;

– o linguriţă de oţet balsmic;

– o lingură de vin roşu;

– 200 g spanac.

Rata 2

Leave a Reply