Biscuiţi cu morcov şi seminţe

posted in: De prin bucătărie | 0

Biscuiţi cu morcov şi seminţe

Sunt de post şi nu-s prea dulci. Aceste turtiţe pretenţios intitulate mai sus „biscuiţi” sunt printre preferatele copiilor mei. De obicei le fac fără seminţe, doar cu morcov ras, însă varianta asta le-a plăcut chiar mai mult decât cea clasică.

 

Se pun împreună, toate cele mai jos înşirate, la final se adaugă făina şi se frământă un aluat ferm, care se lasă la frigider câteva ore (de pe-o zi pe alta e şi mai bine).

 

Din aluat se întinde o foaie grosă cam de 4 mm, care se taie după propria fantezie sau inginereşte, dacă vrei să încapă cât mai mulţi biscuiţi într-o tavă.

 

Biscuiţii se coc la 180 0C cam 15 minute, sau până când sunt uşor rumeniţi pe deasupra, dar încă pufoşi la interior.

 

Dacă alegeţi să nu puneţi zahăr deloc, cred că merg foarte bine acompaniaţi de humus, icre de fasole, guacamole, etc.

 

 

Ingrediente şi cantităţi:

  • 3 morcovi (cam 300 g) daţi prin răzătoarea mică;
  • 50 ml ulei de floare soarelui;
  • 100 ml apă minerală;
  • O lingură seminţe de susan;
  • O lingură seminţe de in;
  • O lingură de zahăr;
  • Un vârf de linguriţă de sare;
  • Făină cât cuprinde.

 

 

 

Leave a Reply