Macarons

posted in: De prin bucătărie | 0

După o absenţă îndelungată, framântări şi ezitări externe pasiunii pe care o împărtăşesc aici, am decis să-mi ofer timp mie („Me Time”, cum mi-a spus zilele trecute o foarte dragă prietenă) şi să pornesc din nou la drum. Dacă aveţi, şi sigur aveţi, o activitate ce vă face să plutiţi cu gând de fericire spre a doua zi, n-o abandonaţi, n-o neglijaţi. Până la urmă, toţi avem dreptul să trecem frumos prin viaţă.

 

Macarons

Ingrediente:

– 200 g. pudră de migdale şi

– 200 g. zahăr pudră cu amidon, ambele cernute;

– 200 g. zahăr tos;

– 150 g albuş de ou, adică albuşurile a 4 ouă (75 g. + 75 g.);

– 50 ml. apă;

– colorant alimentar (opţional);

Ar mai fi nevoie de:

– termometru de bucătărie;

– mixer;

– forme de macarons din silicon.

Să purcedem!

I.a. 75 g. albuş se bat bine într-un bol curat şi uscat.

I.b. Zahărul tos împreună cu apa se pun la fiert, până când temperatura siropului ajunge la 1180C.

I.c. Siropul astfel obţinut se toarnă încet, cu grijă peste albuş, iar amestecul se bate până când se răceşte.

  1. Celelalte 75 g. albuş se amestecă împreună cu migdalele şi zahărul pudră, eventual cu colorant alimentar.

III. Albuşul (II) se încorporează în bezea (I.c.) încet, în trei etape, amestecând uşor de sus în jos, astfel încât textura compoziţiei să fie una de panglică.

  1. Compoziţia se aşază în formele de macarons şi se lasă 30 de minute înainte de a primi tratamentul termic, pentru a prinde crustă, iar tava se bate uşor, astfel încât discurile să aibă „picioruş”.
  2. Macarons se coc 10 minute la 1600C.
  3. După răcire, se umplu cu gemuri acrişoare (gutui, zmeură) sau cu creme precum aceasta:

Cremă de ciocolată:

– 200 ml smantana pentru frişcă sau smântănă pentru gătit

– 200g ciocolată neagră

– 30 g unt

Frişca şi untul se aduc la punctul de fierbere şi se răstoarnă într-un castron, peste ciocolata ruptă în bucăţi. Se acoperă totul pentru 3-4 minute, apoi se amestecă încet, până la omogenizare.

Leave a Reply