Pateuri cu spanac şi brânză
Spanacul îmi place sub orice formă: crud, în salate, tras la tigaie cu unt şi cu usturoi, scăzut cu ceapă şi mărar sau luând calea unor brioşe sau budinci.
Mai nou l-am încercat aşa: spanac dat într-un clocot, scurs bine de apă, tocat mărunt şi amestecat cu ou, brânză sărată tăiată cubuleţe mici şi foarte-foarte puţină afumătură crud-uscată.
Compoziţia am aşezat-o pe fâşii de foi de plăcintă, cu lăţimea de vreo 7 centimetri, unse în prealabil cu puţin ulei. Forma pateului e dată de împăturirea în triunghi a foii, care vine astfel şi înveleşte spanacul.
Le-am copt la 180 de grade Celsius 10 minute, după care le-am scos şi le-am uns cu ou bătut bine şi amestecat cu o lingură de smântână. După acest tratament au mai stat să se rumenească încă 8 minute.
Sunt la fel de gustoase şi calde şi reci.
Ingrediente şi cantităţi:
– două treimi de pachet de foi de plăcintă, tăiate pe lung, în fâşii de circa 7 cm;
– 1 kg spanac;
– 150 g brânză sărată;
– două ouă;
– 30 g afumătură crud-uscată (opţional);
– sare şi piper după gust.
Am obţinut 30 de pateuri mici.
Un pateu are circa 60 Kcal.
Lasă un răspuns