Pateuri cu spanac şi brânză

posted in: De prin bucătărie | 0

Pateuri cu spanac şi brânză

Pateuri cu spanac şi brânză

Spanacul îmi place sub orice formă: crud, în salate, tras la tigaie cu unt şi cu usturoi, scăzut cu ceapă şi mărar sau luând calea unor brioşe sau budinci.

Mai nou l-am încercat aşa: spanac dat într-un clocot, scurs bine de apă, tocat mărunt şi amestecat cu ou, brânză sărată tăiată cubuleţe mici şi foarte-foarte puţină afumătură crud-uscată.

Compoziţia am aşezat-o pe fâşii de foi de plăcintă, cu lăţimea de vreo 7 centimetri, unse în prealabil cu puţin ulei. Forma pateului e dată de împăturirea în triunghi a foii, care vine astfel şi înveleşte spanacul.

Pateuri cu spanac şi brânză1

Le-am copt la 180 de grade Celsius 10 minute, după care le-am scos şi le-am uns cu ou bătut bine şi amestecat cu o lingură de smântână. După acest tratament au mai stat să se rumenească încă 8 minute.

Sunt la fel de gustoase şi calde şi reci.

Ingrediente şi cantităţi:

– două treimi de pachet de foi de plăcintă, tăiate pe lung, în fâşii de circa 7 cm;

– 1 kg spanac;

– 150 g brânză sărată;

– două ouă;

– 30 g afumătură crud-uscată (opţional);

– sare şi piper după gust.

Am obţinut 30 de pateuri mici.

Un pateu are circa 60 Kcal.

Pateuri cu spanac şi brânză2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *