Arde-i un piept de pui…

posted in: De prin bucătărie | 0

Arde-i un piept de pui…

pui1

          De fapt, nu e nevoie de cratimă. Virgula după ardei e însă necesară, recunosc, numai că am vrut să vă captez atenţia cu un titlu din genul “Senzaţional”, care ne invadează pe toate canalele media

Aşa că, dacă vreo colegă debutantă se plânge la birou: “Nu mai ştiu ce să-i gătesc în seara asta lui Iubi!” zâmbiţi îngăduitor şi izbiţi-o: “Arde-i, dragă, un piet de pui, să te ţină minte!”

Şi înainte ca biata coleguţă să pună serios la îndoială atât sănătatea ta mintală, cât şi calităţile de gospodină, trage aer în piept şi spune-i cât poţi de repede:

“Ia un piept de pui, taie-l fâşii. Curăţă nişte ardei, ceapă şi usturoi. Ȋncinge tigaia în care ai pus o lingură de ulei, aruncă în ea pieptul, ceapa tăiată în patru şi usturoiul zdrobit cu lama cuţitului. Pune-i capac şi şi taie repede ardeii în fâşii. Pune-i şi pe ei în tigaie. Amestecă puţin, dacă e nevoie, pune un strop de apă. Când ceapa a început să se înmoaie, îmbată tot cu un pahar de vin roşu. După vreo 5-6 minute, pune şi nişte sos de roşii. Lasă sosul să scadă un pic, potriveşte de sare şi piper, opreşte focul, toacă busuioc şi pătrunjel, presară-l deasupra şi cheamă-l pe Iubi la masă.”

“Mai încet, stai să notez, că sigur uit ceva…”

“Ei, las’ că nu se supără Iubi…”

Ingrediente şi cantităţi:

– un piept de pui, tăiat fâşii;

– 3 ardei capia mari sau 3 gogoşari babani, ori o combinaţie între;

– 3 cepe mari;

– 4 căţei de usturoi;

– 15 ml. ulei de măsline;

– 100 ml. vin roşu sec;

– 100 ml sos de roşii;

– frunze zdravene de busuioc şi pătrunjel;

– sare şi piper.

Unde mai pui că Iubi nici nu face burtă. Toată tigaia are mai puţin de 750 kcal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *