După o absenţă îndelungată, framântări şi ezitări externe pasiunii pe care o împărtăşesc aici, am decis să-mi ofer timp mie („Me Time”, cum mi-a spus zilele trecute o foarte dragă prietenă) şi să pornesc din nou la drum. Dacă aveţi, şi sigur aveţi, o activitate ce vă face să plutiţi cu gând de fericire spre a doua zi, n-o abandonaţi, n-o neglijaţi. Până la urmă, toţi avem dreptul să trecem frumos prin viaţă.
Macarons
Ingrediente:
– 200 g. pudră de migdale şi
– 200 g. zahăr pudră cu amidon, ambele cernute;
– 200 g. zahăr tos;
– 150 g albuş de ou, adică albuşurile a 4 ouă (75 g. + 75 g.);
– 50 ml. apă;
– colorant alimentar (opţional);
Ar mai fi nevoie de:
– termometru de bucătărie;
– mixer;
– forme de macarons din silicon.
Să purcedem!
I.a. 75 g. albuş se bat bine într-un bol curat şi uscat.
I.b. Zahărul tos împreună cu apa se pun la fiert, până când temperatura siropului ajunge la 1180C.
I.c. Siropul astfel obţinut se toarnă încet, cu grijă peste albuş, iar amestecul se bate până când se răceşte.
- Celelalte 75 g. albuş se amestecă împreună cu migdalele şi zahărul pudră, eventual cu colorant alimentar.
III. Albuşul (II) se încorporează în bezea (I.c.) încet, în trei etape, amestecând uşor de sus în jos, astfel încât textura compoziţiei să fie una de panglică.
- Compoziţia se aşază în formele de macarons şi se lasă 30 de minute înainte de a primi tratamentul termic, pentru a prinde crustă, iar tava se bate uşor, astfel încât discurile să aibă „picioruş”.
- Macarons se coc 10 minute la 1600C.
- După răcire, se umplu cu gemuri acrişoare (gutui, zmeură) sau cu creme precum aceasta:
Cremă de ciocolată:
– 200 ml smantana pentru frişcă sau smântănă pentru gătit
– 200g ciocolată neagră
– 30 g unt
Frişca şi untul se aduc la punctul de fierbere şi se răstoarnă într-un castron, peste ciocolata ruptă în bucăţi. Se acoperă totul pentru 3-4 minute, apoi se amestecă încet, până la omogenizare.
pressure relief seat cushion
Have you ever thought about writing an e-book or guest authoring on other blogs? I have a blog centered on the same subjects you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my audience would appreciate your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot me an e-mail.
Bundesliga Matches Online
Some genuinely interesting information, well written and generally user friendly.
romania vps server
Only wanna remark that you have a very nice web site, I love the design it actually stands out.
ครีมทาผิว
When I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Thanks!
SMM Panel for Instagram
Good day I am so thrilled I found your web site, I really found you by mistake, while I was looking on Digg for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say cheers for a marvelous post and a all round interesting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read it all at the minute but I have book-marked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the great job.
rugaciunile serii
I really appreciate this post. I’ve been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You’ve made my day! Thank you again
1xbet2025
The next time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I know it was my choice to read, but I actually thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about something that you could fix if you werent too busy looking for attention.
mlbstream tv
hi!,I like your writing very much! share we communicate more about your post on AOL? I need an expert on this area to solve my problem. Maybe that’s you! Looking forward to see you.
720pstream me nba
I will right away grab your rss as I can not in finding your email subscription link or newsletter service. Do you’ve any? Please permit me understand in order that I may just subscribe. Thanks.
zoritoler imol
It is truly a great and helpful piece of info. I’m glad that you simply shared this helpful information with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.