Piersici în sirop de busuioc

posted in: De prin bucătărie | 3

Piersici în sirop de busuioc

 

Ingrediente şi cantităţi:

– 4 piersici tari;

– 150 ml. vin alb sau roze sec;

– 200 ml. apă;

– 150 g. zahăr;

– o legătură mare de busuioc roşu;

– o cuişoară;

– o steluţă de anason.

Vinul, apa şi zahărul se pun împreună într-o crăticioară şi se amestecă la rece, până când zahărul se topeşte.

Vasul se pune apoi pe foc, se lasă să fiarbă cinci minute la foc mediu, apoi se adaugă busuiocul, cuişoara şi anasonul, iar flacăra se reduce, astfel încât siropul să fiarbă încetişor încă cinci minute.

Piersicile se taie în două şi li se scot sâmburii. Se aşază cu partea plată în jos, în siropul care fierbe încet. După 3-4 minute, se întorc şi se mai lasă la fiert încă tot atât. Piersicile trebuie să se pătrundă de sirop, dar să rămână ferme, aşa că reglaţi timpul de fierbere şi în funcţie de această cerinţă. Ȋntrucât vasul în care fierbe siropul e de dimensini mici, piersicile se vor fierbe pe rând.

Se scot apoi pe un platou şi se lasă să se răcească. Se îndepărtează cu grijă coaja.

Siropul de busuioc se mai lasă pe foc, până când volumul scade la jumătate. La zece minute după ce a fost luat de pe foc, în sirop se pun din nou piersicile şi sucul care s-a strâns pe platou. Totul se lasă la răcit, la temperatura camerei.

3 Responses

  1. hdfilmcehennemi

    Fullhdfilmizlesene ile en yeni vizyon filmler Full HD ve ücretsiz film sizlerle. Orijinal film arşivimizle en kaliteli film izle fırsatı sunuyoruz. Tommie Mooneyham

  2. hdfilmcehennemi

    The Challenger Disaster izle.1986’da Challenger fırlatmasını durdurmaya çalışan bir mühendisin gerçek hikayeden esinlenmiş hikayesi. Benito Corra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *